با سلام این بخش را به مناسبت ماه مبارک رمضان و آغاز سومین سال تاسیس انجمن و در سال نوآوری و شکوفایی تقدیم می کنیم به محضر اهل بیت عصمت و طهارت و امامان معصوم این ماه - آقا امیر مومنان علی (علیه السلام) ، امام حسن مجتبی (علیه السلام) و حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه) و همه شما دوستان؛ این تفاسیر کوتاه جنبه موضوعی و مدیریتی دارد که امید است مورد توجه قرارگیرد. انشاء الله.
روز اول
علامت استاندارد و نشان کیفیت
در میان اقوام و ملل مختلف، رسم است که کارهاى مهم و با ارزش را به نام بزرگى از بزرگان خویش که مورد احترام و علاقهى آنهاست، شروع مىکنند تا آن کار میمون و مبارک گردد و به انجام رسد. و تاییدی بر صحیح بودن کار بگیرند.
چرا در شروع هر کارى «بسماللَّه» سفارش شده است؟
1- «بسماللَّه» آرم ونشانهى مسلمانى است وباید همه کارهاى او رنگ الهى داشته باشد. همانگونه که محصولات و کالاهاى ساخت یک کارخانه، آرم و علامت آن کارخانه را دارد؛ خواه به صورت جزیى باشد یا کلّى. مثلاً یک کارخانه چینى سازى، علامت خود را روى تمام ظروف مى زند، خواه ظرفهاى بزرگ باشد یا ظرفهاى کوچک. یا اینکه پرچم هر کشورى هم بر فراز ادارات و مدارس و پادگانهاى آن کشور است و هم بر فراز کشتىهاى آن کشور در دریاها، و هم بر روى میز ادارى کارمندان.
2- «بسماللَّه الرّحمن الرّحیم» سر آغاز کتاب الهى است. «بسماللَّه» نه تنها در ابتداى قرآن، بلکه در آغاز تمام کتابهاى آسمانى بوده است. در سر لوحهى کار و عمل همهى انبیا «بسماللَّه» قرار داشت. وقتى کشتى حضرت نوح در میان امواج طوفان به راه افتاد، نوح علیه السلام به یاران خود گفت: سوار شوید که «بسماللَّه مجریها و مرسیها» (7) یعنى حرکت و توقّف این کشتى با نام خداست. حضرت سلیمان علیه السلام نیز وقتى ملکه سبا را به ایمان فراخواند، دعوتنامه خود را با جملهى «بسماللَّه الرّحمن الرّحیم» (8) آغاز نمود.
3- بر زبان آوردن «بسماللَّه» در شروع هر کارى سفارش شده است؛ در خوردن و خوابیدن ونوشتن، سوارشدن بر مرکب ومسافرت وبسیارى کارهاى دیگر. حتّى اگر حیوانى بدون نام خدا ذبح شود، مصرف گوشت آن حرام است و این رمز آن است که خوراک انسانهاى هدفدار و موحّد نیز باید جهت الهى داشته باشد. حضرت على علیه السلام فرمود: «بسماللَّه»، مایه برکت کارها و ترک آن موجب نافرجامى است. در حدیث مىخوانیم: «بسماللَّه» را فراموش نکن، حتّى در نوشتن یک بیت شعر. و روایاتى در پاداش کسى که اوّلین بار «بسماللَّه» را به کودک یاد بدهد، وارد شده است.
4- «بسماللَّهالرّحمنالرّحیم» در آغاز سوره، رمز آن است که مطالب سوره، از مبدأ حقّ و مظهر رحمت نازل شده است.
5- «بسماللَّهالرّحمنالرّحیم» در آغاز کتاب، یعنى هدایت تنها با استعانت از او محقّق مىشود. (20)
6- «بسماللَّه» کلامى که سخن خدا با مردم وسخن مردم با خدا، با آن شروع مىشود.
7- رحمت الهى همچون ذات او ابدى و همیشگى است. «اللَّه الرّحمن الرّحیم»
8- بیان رحمت الهى در قالبهاى گوناگون، نشانهى اصرار بر رحمت است. (هم قالب «رحمن»، هم قالب «رحیم») «الرّحمن الرّحیم»
9- شاید بتوان گفت که آوردن کلمه رحمن و رحیم در آغاز کتاب، نشانه این باشد که قرآن جلوهاى از رحمت الهى است، همانگونه که اصل آفرینش و بعثت جلوه لطف ورحمت اوست. «الرّحمن الرّحیم»
تفسیر نمونه جلد 1
مهلت برای ویرایش اطلاعات آرمون ارشد89
خبرهای جدید از دانشکده مدیریت
اطلاعیه های مهم برای دانشجویان مقطع کارشناسی
اعلام زمان انتخاب واحد(تقویم تحصیلی 88-89 نیمسال اول)
گرامیباد چهارمین سالگرد آغاز فعالیت انجمن
اعلام نتایج نهایی کنکور ارشد سراسری88 -خبر تکمیلی
قابل توجه داوطلبان کنکور ارشد 1389- مهم
سال اصلاح الگوی مصرف و مسابقه ویژه انجمن
[عناوین آرشیوشده]